na een bijzondere periode, een situatie die wij nederlanders niet kennen, we waren in een lockdown…. dit is niemand ontgaan. er heerste een virus genaamd covid-19 als pandemie over de wereld. in nederland betekende dit: geen bezoekjes brengen, of spontane uitjes naar bijvoorbeeld bioscoop, restaurant of je vrienden of familie.

we zaten in quarantaine thuis met uitzonderlijke kind/ouder/werk/ oppas situaties, per 1 persoon naar buiten voor boodschappen. wat doe je dan behalve wandelen? bijvoorbeeld werd er druk gekookt, thuis gegeten, opgeruimd in huid en tuin, gepuzzeld, boeken gelezen, netflix gekeken, geslapen…..

alles was anders, veel rustiger doordat er geen vliegtuigen in de lucht zaten, niet of nauwelijks verkeer op de snelwegen….. heel raar allemaal. een reset van de wereld. persoonlijk vond ik het ook heel fijn. maar anderen hebben veel verdriet, angst moeten verduren omdat zij in aanraking kwamen met het virus. onvoorstelbaar. inmiddels is het bijna weer ‘normaal’, laten we vooral met een goed gevoel terugdenken aan de voordelen van even helemaal niks, en laten we vooral ook blijven ontspullen, dit houdt ons geconcentreerd op datgene wat echt belangrijk is in het leven, gezondheid, levensgeluk, elkaar en een mooie gezonde natuur/lucht.

lieve groet, annelies