styling is het creëren van het gevoel die past bij een ruimte en bij de mensen voor wie wij  ontwerpen.

dit is waarom elk project begint met een  uitgebreid gesprek met onze klant. goed luisteren en observeren is de sleutel om inzichtelijk te krijgen hoe ze hun dagelijks leven leiden, inschatten wat ze elke dag nodig hebben, en wat hun persoonlijk smaak is. elke ruimte heeft zijn eigen identiteit.  realiseren dit met de combinatie van de materialen, de kleuren, de objecten, de vormen, de kunst, de textuur en het licht op de goeie manier ingevuld.

als ik een handleiding zou moeten schrijven voor de manier waarop ik werk, is dat onmogelijk omdat ik dat intuïtief doe, puur op gevoel.

styling  brengt leven in het ontwerp.

eerst komt het ontwerpen van de structuur, de vaste basis van de ruimte, en daarna vul je het met aankleding in. zichtlijnen zijn essentieel. rust en ruimte voor een goede balans, het bewust organiseren en opgeruimd houden van ruimten is kenmerkend.

elk ontwerp begint met de grote lijnen. als die kloppen, kan ik beginnen met de invulling. dat is mijn manier om het overzicht over de totale sfeer te behouden en eenheid in het  hele project te bereiken. omgekeerd lukt het nooit. als je klein begint, maak je het jezelf onnodig moeilijk en is het nagenoeg onmogelijk om het geheel in balans te brengen en een krachtige uitstraling te creëren.

‘werken vanuit mijn gevoel stelt me in staat om op mijn eigen wijze -sommigen zullen misschien zeggen vanuit eigenwijsheid- te improviseren. soms bedenk ik ter plekke creatieve oplossingen die vooraf niet ingepland stonden, maar die precies die twist geven die noodzakelijk is voor de levendigheid die elke ruimte nodig heeft’

ik kan het niet mooier verwoorden dan deze omschrijving van karin meyn uit het boek styling door karin meyn